Over Ons

Confuciusinstituut Confuciusinstituut Howest Confuciusinstituut Howest

Ons team

Philip Vanhaelemeersch

Philip Vanhaelemeersch
Directeur

Pan Zhangxian

Pan Zhangxian
Chinees directeur

Ann Vansteenkiste

Ann Vansteenkiste
Thee-Experte

Wan Hanchun

Wan Hanchun
Docente Chinees

Chen Peilang

Chen Peilang
Docent Chinees

Benjamin Vansteelandt

Benjamin Vansteelandt
Docent kalligrafie

Felice Vuylsteke

Felice Vuylsteke
Docente kalligrafie

Joerie Traversier

Joerie Traversier
Projectmedewerker

Jacques Ducazu

Jacques Ducazu
Logistiek medewerker

Ons verhaal

Het Confuciusinstituut van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) heeft als opdracht de verspreiding van de Chinese taal en cultuur. Zij maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van op heden meer dan driehonderd instituten.

Confuciusinstituten zijn samenwerkingsverbanden tussen telkens een Chinese hogere onderwijssinstelling en een lokale partnerinstelling buiten China.

In 2011 sloegen Howest en de Zhejiang Gongshang universiteit in Hangzhou de handen in elkaar om een Confuciusinstituut op te richten.

Op 19 april 2012 werd het instituut officieel geopend in Brugge in aanwezigheid van Liu Yandong van de Chinese Staatsraad.

Het Confuciusinstituut wil het venster van de de provincie West-Vlaanderen op China zijn. Zij richt zich met haar aanbod taal en cultuur zowel op de hogeschoolstudent, de geïnteresseerde leek als op iedereen die om professionele of persoonlijke redenen met China in contact komt.

Het Confuciusinstituut wil tevens de Chinese aanwezigheid in West-Vlaanderen versterken door de organisatie of deelname aan culturele manifestaties en door de ondersteuning van vorming , opleiding en advies inzake China.