Thema reizen

Confuciusinstituut Confuciusinstituut Howest Confuciusinstituut Howest
Dag van de zorg

Thema reizen

Themareis Chinees schrift en kalligrafie

Reis met ons mee naar de bronnen van het Chinese schrift. Je bezoekt Anyang, vindplaats van de vroegste sporen van het Chinese schrift. We nemen je mee naar de bronnen van de “Vier Schatten van de kalligraaf”. We bezoeken een traditionele papierschepperij, zien hoe inkstaven en -stenen vervaardigd worden en bezoeken het atelier van een penseelmaker. Ook de meer toeristische trekpleisters staan op het programma nl. Beijing (de Grote Muur), Shanghai (Pearl Tower) en Xi’an (Terracottaleger).

Periode: 4 t.e.m. 18 april 2020
Prijs*: € 2300 (gedeelde kamer)
€ 2600 (enkele kamer)

* Prijs inclusief een voorschot van € 500

* In de prijs inbegrepen: Vliegtuigtickets, overnachtingen, treintickets, ontbijt en lunch
Persoonlijke uitgaven en avondmaal worden hier niet bij gerekend.

Inschrijven van via confucius@howest.be

Reisplan

Dag 1

We arriveren in Shanghai en nemen de trein naar de eerste plek, Hangzhou.

Dag 2

In de vroege ochtend trekken we naar Huzhou voor een bezoek aan de penseelwerkplaats. Meteen een goed moment om hier al de eerste waardevolle penselen aan te schaffen (indien gewenst). In de namiddag kunnen we ten volle genieten van de schoonheid die Hangzhou te bieden heeft.

Dag 3

De dag voordien heb je er wellicht langs gewandeld maar geen acht op geslagen: het Xiling Genootschap (Academie Zegelgraveerders) nabij het mooie Westermeer. Na het bezoek aan het museum krijg je de kans om je eigen zegel te maken! In de avond vertrekken we richting Huangshan.

Dag 4

Vandaag worden we begeleid door de eigenares van het bedrijf Inkston. Ze neemt ons mee naar Old Hu Kai Wen waar inkstenen en -staven met de hand worden vervaardigd. In de namiddag is er tijd om even het oude gedeelte te verkennen.

Dag 5

We doen een korte treinrit richting Jingxian om enkele papierschepperijen te bezoeken. Een leuke babbel met de eigenaars mag hier niet ontbreken. Later op de dag vertrekken gaat het rustig richting de geboorteplaats van Confucius, Qufu.

Dag 6

De dag is gevuld met een exclusief bezoek aan het cultreel centrum van de Confuciusinstituten. In de namiddag zakken we af naar de Confuciustempel.

Dag 7

Na een verkwikkende nachtrust nemen we de trein richting het meer toeristische Xi’an. Eenmaal aangekomen brengen we een bezoek aan het Stone Stele Forest museum (Beilin).

Dag 8

Na een stevig ontbijt, is het tijd om het meest bekende leger van China te bezichtigen. Laat je overweldigen door het terracottaleger van de Eerste Keizer.

Dag 9

Tijd om nog verder een stap terug in de geschiedenis te zetten. Op weg naar de bron van het ontstaan van de Chinese karakters in Anyang, zullen de karakters hun verhaal door de jaren vertellen.

Dag 10

We bezoeken de site waar de eerste Chinese orakelbeenderen ontdekt werden. We nodigen je uit om op zoek te gaan naar de gelijkenissen tussen de tekens op de orakelbeenderen en de hedendaagse karakters.

Dag 11 en 12

De laatste stop, Beijing. Voldoende activiteiten om onze laatste dagen te vullen in China. Inkopen doen in de Liulichang kalligrafiestraat, een bezoek aan de adembenemende Yunju Tempel of een klim op de befaamde Grote Chinese muur. Keuze te over!


Themareis Chinese thee

4 april - 18 april

Binnekort meer informatie.

Inschrijven van via confucius@howest.be

Reisplan

Dag 1

vlucht Brussel naar Shanghai

Dag 2

inchecken Yurong West Lake Cottage Resort Hotel Hangzhou [玉榕·西湖别院度假酒店杭州, 西湖区 (杭州市西湖区龙井路下茅家埠7号(玉榕西庐酒店内)] Wandeling in het theeveld, eten in het restaurant overnachten in

Dag 3

omgeving van het Westermeer + voormiddag bezoek aan theemuseum + in de namiddag kungfumasters (杭州上城区河坊街184号(近吴山广场)河坊街太极茶道苑) gelegenheid tot winkelen.

Dag 4

uitchecken hotel, sneltrein naar Huangshan

Dag 5

Huangshan en omgeving (volledige dag)

Dag 6

trein van Huangshan Noord naar Wuyishan (rit van ongeveer 1h20minuten) per sneltrein

Dag 7

Wuyishan (volledige dag)

Dag 8

Wuyishan naar Xiamen, eerste nacht in hotel Millennium Harbour View Hotel 厦门海景千禧大酒店厦门市镇海路12号之8

Dag 9

transfer naar theeveld van Dr Lin (transport door hen geregeld), overnachting op de berg.

Dag 10

tweede overnachting op de berg

Dag 11

transfer terug naar Xiamen, 's avonds vlucht naar Taichung (of Taipei)

Dag 12

trein naar Taichung, onthaal en transfer naar de theevelden met "Katie". Zij zorgt voor transfer en hotel

Dag 13

tweede overnachting in Taichung

Dag 14

overnachting buurt luchthaven Taipei (bijvoorbeeld Novotel Taipei Taoyuan International Airport)

Dag 15

vlucht vanuit Taipei terug naar België